06-07-26

Permalink 13:53:21, Categories: Privat  

Nu har jag flyttat!

Inte personligen, men den här bloggen har numera ett nytt hem: kivisaar.se/tankar

Tyvärr finns det (ännu) inte något bra sätt att automatiskt överföra blogginnehållet från den här bloggen till min nya, så jag får sitta och lägga in allting manuellt...

Det tar tid. Mycket tid. Men i stället för att ni ska behöva vänta på att den nya bloggen blir klar, så släpper jag adressen redan nu.

Så ändra i era bokmärken. Inget mer nytt kommer att ske på den här gamla adressen. :)

06-07-12

Under konstruktion

Permalink 12:20:32, Categories: Privat  

Bloggen ser lite annorlunda ut just nu... Det beror på att jag håller på att uppgradera till en nyare version (igen!), vilket gör att det tar ett tag innan jag får ordning på torpet.

FYI, alltså. ;)

06-07-06

Den oändliga filmhistorien

Permalink 11:56:07, Categories: Filmer  

Filmaffisch: Wallace & Gromit in The Curse of the Were-RabbitTitel: Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit
Regi: Steve Box & Nick Park
År: 2005
Längd: 1.25
Medium: DVD
Sett förut: Nej
Kommentar: En av de roligaste filmerna jag sett på flera år, faktiskt! Jag har inte sett någon av W&Gs tidigare filmer och ej heller Flykten från hönsgården, men det verkar vara dags för det nu.

Jag fullkomligt älskar humorn i den här filmen, från de pricksäkra replikerna (med utsökt brittisk-engelsk accent) till den sanslösa historien. För att inte tala om alla små miniskämt runtom i bilden, nästan som om den salige Carl Barks varit med och haft ett finger eller två i leran.

Bara en sån liten detalj, som man lätt missar om man inte tittar efter ordentligt: Wallace står naken med en tomlåda som enda klädsel. Jag hann precis uppfatta texten som stod längst fram på lådan: "May contain nuts"...

Humor! :D

Filmaffisch: X-Men: The Last StandTitel: X-Men: The Last Stand
Regi: Brett Ratner
År: 2006
Längd: 1.44
Medium: Bio
Sett förut: Nej
Kommentar: Njae... Jag gillade de två tidigare X-Men-filmerna. Inte enbart för att Patrick Stewart var med, utan på grund av den humor och berättarglädje som genomsyrade dem.

Var det väntat att den tredje filmen inte skulle vara lika bra, enbart för att den var en uppföljare? Nej. Uppföljare måste inte per definition vara sämre. Jag gillar t.ex. alla Die Hard-filmerna. Och vem tycker inte Terminator 2 är väldigt mycket bättre än ettan?

Här har avdelningen för visuella effekter fått mycket att göra. Det behöver inte heller vara av ondo, men snygga effekter måste kompletteras med en bra historia. Nu känns historien mest vara fylld av effekter den också.

Titeln till trots, så öppnas det givetvis för en uppföljare i slutet. Tydligen även allra sist, efter eftertexterna, men då var jag upptagen med annat. ;)

Filmaffisch: The GraduateTitel: The Graduate
Regi: Mike Nichols
År: 1967
Längd: 1.45
Medium: DVD
Sett förut: Nej
Kommentar: Mandomsprovet, som den heter på svenska, är en av de där klassikerna som "alla" har sett - eller måste se.

Och nu, långt om länge, har även jag sett den.

Den är mer humoristisk än jag trodde att den skulle vara. Dessutom är det kul att se hur människor betedde sig i den tidens samhälle och vad deras moraliska ståndpunkter var.

Bland det fattiga extramaterialet på skivan fanns en trailer för filmen. Redan då förstörde de hela historien genom att visa alldeles för mycket av centrala scener, dessutom sådana som finns i slutet av filmen. Usch och fy.

Filmaffisch: Back to the Future Part IITitel: Back to the Future Part II
Regi: Robert Zemeckis
År: 1989
Längd: 1.48
Medium: VHS
Sett förut: Ja
Kommentar: Jag tror faktiskt jag bara har sett den här filmen en enda gång, vilket är lite konstigt eftersom jag har sett ettan och trean säkert 5-6 gånger. Kanske beror det på att tvåan är lite av en transportsträcka mellan början och slutet, så att säga.

En typisk matinéfilm, som man kan se en regnig söndagseftermiddag, men inget som man köar efter biobiljetter till. Fast jag hade nog gjort det om jag tänkt på det när filmen kom ut på bio, för jag älskade ettan och ville verkligen se fortsättningen.

Det här var några år innan datoreffekterna började ta över Hollywood, vilket märks. Men inte så mycket som man skulle kunna tro. Dessutom är detta inte en film som bygger enbart på det visuella. Först och främst är det bra underhållning, främst tack vare komikergeniet Michael J Fox och vad han råkar ut för.

Givet att man accepterar möjligheten att resa i tiden (och förändra historien), så hittar jag faktiskt bara en stor logisk lucka: När den äldre Biff åker tillbaka till 1955 och lämnar sportkalendern till sitt yngre jag, borde han inte ha kunnat komma tillbaka till det "oförstörda" 2015 utan skulle ha hamnat i det alternativa 2015.

Så det så. :)

Filmaffisch: CasablancaTitel: Casablanca
Regi: Michael Curtiz
År: 1942
Längd: 1.42
Medium: DVD
Sett förut: Nej
Kommentar: Ännu en klassiker som "alla" har sett eller borde se... Men den är faktiskt bra. Oväntat bra.

Inspelad mitt under brinnande krig och utspelar sig under detsamma. Innehåller många repliker och scener som antingen omtalats eller (åter)använts i andra filmer.

Däremot innehåller den, som många säkert vet, inte en av filmhistoriens mest kända repliker: "Play it again, Sam". Den återfinns tydligen i en Marx-film i stället.

Status PF365:
Totalt: 74/365 filmer (-113)
Bio: 5/24 filmer
Nya: 58/183 filmer

Andra bloggar om:

06-06-24

Saddam som tecknad superhjälte

Permalink 19:56:17, Categories: Politik  

Tecknad Saddam HusseinSVT:s Faktum har ett mycket roligt inslag som kallas Kina-tv.

Den fejkade "kinesiska statstelevisionen" visar aktuella nyheter från Sverige på ett något vinklat sätt... Bland annat kan man höra kinesiska medborgare uttala följande om Göran Persson:

Varje dag med honom i Rosenbad är som en dag i paradiset.

Humor!

(Missa förresten inte deras spel Den lille kinesen!)

Nyligen hittade jag något som slår den satiren med hästlängder. Nämligen en tecknad film med Saddam Hussein och Usama bin Ladin som superhjältar.

Riktigt bra gjort - och med underhållande "reklam" dessutom!

Se videoklippet.

Som en bonus slänger jag även in den gamla mim-klassikern. :D

:: Next Page >>

November 2014
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
<< <     
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiwis tankar om Universum. Å lite till...

Kiwis egna små personliga tankar om stort och smått i det vi dödliga kallar Universum.

Search

Categories

Misc

XML Feeds

What is this?

powered by
b2evolution